Scalp Brush van Keune

Ontdek de geheimen van de Scalp Brush van Keune!
Gezonde, stralende lokken beginnen bij de basis: je hoofdhuid.

Gezonde en stralende lokken

Gezonde, stralende lokken beginnen bij de basis: je hoofdhuid. Het is de plek waar je haarzakjes aangroeien. Haarzakjes spelen een cruciale rol bij de groei en gezondheid van je haar. Ze bevatten de haarwortels en voorzien het haar van voedingsstoffen en zuurstof. Daarom is het essentieel om je hoofdhuid goed te verzorgen. Een van de beste manieren om dit te doen, is met behulp van een scalp brush.

Wat is een Scalp Brush?

Een scalp brush, of hoofdhuidborstel, is speciaal ontworpen voor het reinigen en masseren van je hoofdhuid. Het lijkt op een normale borstel, maar is gemaakt van siliconen stekels en heeft een compacte vorm.

De hoofdhuid is de plek waar oliën, roos en resten van stylingproducten zich ophopen. Dit kan leiden tot dof haar, een vertraagde haargroei, irritatie en jeuk.

Je haar reinigen met een shampoo zal hierbij helpen. Maar te veel je haar wassen is niet goed voor de hoofdhuid. De scalp brush schiet hierbij te hulp en zorgt voor een grondige reiniging van de scalp.

De ‘COCO’ Scalp Brush

De ‘Coco’ scalp brush is een ode aan Cornelia Keune. Samen met haar man Jan Keune richtte ze in 1922 Keune Haircosmetics op. ‘Coco’ is een luxueuze scalp brush die je hoofdhuid voorziet van een zachte massage en je haarroutine optimaliseert.

 

Wat zijn de voordelen van een scalp massage? 

Een massage met een scalp brush biedt veel voordelen voor zowel je hoofdhuid als je haar. Hier zijn enkele redenen waarom een scalp massage niet mag ontbreken uit je haarroutine:

1. Stimuleert de bloedcirculatie

De cirkelvormige bewegingen van de massageborstel stimuleren de bloedtoevoer naar de haarzakjes, wat de haargroei kan bevorderen.

2. Verwijdert dode huidcellen 

Een scalp massage helpt bij het verwijderen van dode huidcellen en voorkomt verstopte haarzakjes op de hoofdhuid.

3. Verlicht stress 

Deze heerlijke massage werkt ontspannend en kan stress verminderen. Dus niet alleen gunstig voor je hoofdhuid, maar ook voor je algemene welzijn.

4. Verbetert de opname van haarproducten 

Door de hoofdhuid te masseren, open je de poriën en verbeter je de opname van producten.

Hoe gebruik je een Scalp Brush

De scalp brush is gemakkelijk te gebruiken. Zorg ervoor dat je deze borstel meeneemt in je haarroutine. Volg onderstaande stappen voor een effectieve reiniging en massage:

Stap 1: Maak je haar nat en breng een aan. Bijvoorbeeld de Care Vital Nutrition Shampoo.

Stap 2: Masseer met de scalp brush zachtjes de hoofdhuid in cirkelvormige bewegingen.

Stap 3: Blijf gedurende 2-3 minuten je hoofdhuid masseren.

Stap 4: Spoel je haar grondig uit en gebruik je reguliere conditioner van Keune.

Tip van de pro’s: Sla de conditioner of het masker over. Breng in plaats daarvan de revolutionaire Revive Balm aan op handdoekdroog haar om haarbreuk te verslaan.

Herhaal dit proces 1 of 2 keer per week, afhankelijk van je behoeften en haartype. Het resultaat? Een zachte en gereinigde hoofdhuid.

Is je hoofdhuid scrubben goed? Het scrubben van je hoofdhuid met een scalp brush is de ultieme manier om dode huidcellen en ophopingen van stylingproducten te verwijderen. Het kan helpen om een gevoelige hoofdhuid gezond en schoon te houden.

Echter, wees voorzichtig en doe dit niet te vaak, want overmatig scrubben kan je hoofdhuid irriteren. Hoe vaak moet je de scalp brush dan gebruiken? Een of tweemaal per week is meestal voldoende om de positieve voordelen te merken zonder schade te veroorzaken.

Wat is het resultaat? Na het eerste gebruik van de scalp massager, zul je misschien niet meteen veranderingen opmerken, maar na verloop van tijd kunnen de voordelen duidelijker worden. Let op de volgende tekenen om de verbeteringen bij te houden:

  • Minder snel vet haar

Een goed gereinigde hoofdhuid kan helpen om overtollig talg te verminderen, wat resulteert in minder snel vettig haar.

  • Minder jeuk en irritatie

Als je last hebt van een jeukende of geïrriteerde hoofdhuid, kan een hoofdhuidmassage verlichting bieden. Onze Care Derma Sensitive Shampoo kan hier ook bij helpen. Deze shampoo heeft Scalp Soothing Complex, dat kalmeert de hoofdhuid en vermindert jeuk.

  • Sterker, gezonder haar

Door de bloedcirculatie te stimuleren, wordt de haargroei bevorderd. Dit zorgt ervoor dat je haar sterker wordt en gezonder aanvoelt.

  • Betere opname van haarverzorgingsproducten

Je zult merken dat je producten beter worden opgenomen. Dit zorgt voor jouw gewenste haarresultaat.

Conclusie? Een scalp brush is een eenvoudig maar krachtig hulpmiddel voor een gezonde hoofdhuid. Door 1 tot 2 keer per week gebruik te maken van deze unieke borstel, leg je de basis voor prachtig en gezond haar.

Speciale kniptechnieken voor een herenkapsel

We kunnen niet altijd zonder afspraak tijd voor je maken. Zeker zijn van een plekje in de kappersstoel bij Sfeer Kappers? Maak dan een afspraak, loop bij ons binnen, bel ons: 0571 – 27 37 32 of boek direct een afspraak met jouw favo kapster online!