Groen haar in de zomer door chloor?

Groen haar door chloor in de zomer is een veelvoorkomend probleem, vooral voor mensen met blond of licht haar. Dit groene effect wordt niet direct veroorzaakt door chloor, maar door koper dat in zwembadwater aanwezig kan zijn. Hoe gaat dit proces in zijn werk? En wat je eraan kunt doen:

Oorzaken

Koper in Zwembadwater: Zwembaden gebruiken soms kopergebaseerde algenbestrijdingsmiddelen of kunnen koper uit de leidingen opnemen. Dit koper kan in het haar terechtkomen.

Oxidatie: Chloor in het water oxideert het koper, waardoor het zich bindt aan de eiwitten in je haar en een groene tint veroorzaakt.

 

 

Preventie

Vochtig Haar: Maak je haar nat met schoon water voordat je het zwembad ingaat. Dit helpt om de opname van chloor en metalen te verminderen.

Beschermende Producten: Gebruik een leave-in conditioner of speciale haarproducten die een beschermende laag vormen tegen zwembadwater.

Zwemmuts: Het is niet hip… maar een zwemmuts kan helpen om je haar volledig te beschermen tegen contact met het water. In sommige zwembaden in Italië is een zwemmuts zelfs verplicht!

 

 

Behandeling

Diepe Reiniging: Gebruik een diep reinigende shampoo of een speciale anti-chloor shampoo om mineralen uit je haar te verwijderen.

Conditioneren: Gebruik een diepe conditioner of een haarmasker om je haar te herstellen en te hydrateren na het reinigen.

 

Door deze tips te volgen, kun je het risico op groen haar door zwembadwater verminderen en je haar gezond houden tijdens de zomer.

De impact van metalen op het haar!

Ons (zwembad)water bevat micro-metalen. Bij elke wasbeurt dringen metalen de haarvezel binnen. Dit leidt tot een opeenhoping van metalen, die bij elk contact met water erger wordt. Metalen kunnen er niet uitgewassen worden. Er is een product nodig om de metalen te neutraliseren.

Door het haar te ontgiften worden de ophoping van de metalen en onzuiverheden uit het haar verwijderd. Wat de algehele gezondheid en het uiterlijk van het haar verbetert. Keune heeft hiervoor speciaal een product ontwikkeld wat de metalen kan neutraliseren: Cleanse Mist.

Welkom bij Sfeer Kappers!

Een fijne sfeer, dat is wat je krijgt in onze salon! Een lekkere kop koffie of thee, persoonlijke aandacht, een goed advies. Maar ook een momentje voor jezelf, in een ongedwongen en huiselijke sfeer. We kunnen niet altijd zonder afspraak tijd voor je maken. Zeker zijn van een plekje in de kappersstoel bij Sfeer Kappers? Maak dan een afspraak, loop bij ons binnen, bel ons: 0571 – 27 37 32 of boek direct een afspraak met jouw favo kapster online!