Wat is wat haarkleuringen

Ken je dat? Dat je met een stel mensen bij elkaar zit en het gaat weer over de kapper?
Verf jij je haar? Nee ik heb een spoeling. Oh nee ik heb alleen highlights. Oh mijn kapper gebruikt een verfspoeling. Sfeer Kappers legt je graag uit wat nou precies wat is!

Spoeling of semipermanente kleuring

Heb je een goede natuurlijke haarkleur, maar is het opgelicht door de zon of wil je er graag een kopergloed overheen? Dan is de keuze voor een spoeling een goed idee!

Steeds als je het haar wast, was je wat kleurdeeltjes weg van de spoeling. En spoeling blijft enkele weken zitten. Ben je blij met deze vorm van kleuren? Dan kunnen we ook een mix maken die wat langer blijft zitten. Dan spreken we van een semipermanente kleuring.

Deze kleuring wordt ook gebruikt als “toner” over een highlight om het bijvoorbeeld meer askleurig te maken of grijzer. De mogelijkheden zijn enorm, vraag jouw Sfeer kapster ernaar!

Haarverf, een 100 % dekkende of permanente kleuring

Hoe je het ook noemt, haarverf is een licht chemische behandeling om je eigen pigment te veranderen. Ben je wat grijs en wil je graag je eigen basiskleur behouden, dan kan je kiezen voor deze optie. Van aanzet (bij de huid) tot in de punt krijg je dan dezelfde kleur.

Maar natuurlijk kan je Sfeer kapster hier ook nog variaties op bedenken. Ook als je liever zelf je haar kleurt kunnen we je helpen, met een thuispakket.

Het lichter kleuren van je hele haar kan alleen met een verf/permanente kleuring. Het advies van de kapper is dan van groot belang, er zit een hele scheikunde en filosofie achter. En het is voor elk type haar en hoofdhuid anders. We zullen je niet vermoeien in deze blog met het hele scheikundige deel van kleurhoogtes, percentages en complementaire kleuren. Wil je het wel weten? Vraag het ons gerust in de salon!

Highlights

Een kleuring om een mooi zonnig effect te krijgen of minder uitgroei te zien, dat zijn highlights. Ook kun je er een lichtere faceframe (gezichtsomlijsting) mee creëren.

Je kunt er plukjes grijs mee wegwerken of je kunt je haar een uitstraling geven van askleurig blond. De highlights worden gezet door middel van folies, of inzetten van plukjes uit de losse hand. We hebben een verschil tussen zonnig effect, scalp (alleen de bovenkant), oor tot oor (bovenop en de zijkanten) of totaal (door je hele haar).

Mocht je geïnteresseerd zijn en graag advies willen over een van bovenstaande kleur manieren? Vraag een adviesgesprek aan. Jouw Sfeer kapster helpt je graag!